След като по-рано днес втората политическа сила ПП/ДБ радушно подкрепи кандидатурата

...
След като по-рано днес втората политическа сила ПП/ДБ радушно подкрепи кандидатурата
Коментари Харесай

Главчев напусна безмълвно изслушването си пред ПП/ДБ за шеф на Сметната палата

След като по-рано днес втората политическа мощ ПП/ДБ задушевно поддържа кандидатурата на Димитър Радев за втори мандат отпред на Българска народна банка, надалеч не с такива отворени прегръдки бе призната другата номинация на ГЕРБ за началник на значим регулатор - Сметната палата. Името, препоръчано от партията на Борисов, е Димитър Главчев, някогашен народен представител от ГЕРБ и ръководител на 44-тото Народното събрание.

Самият Главчев напусна срещата-изслушване пред ПП/ДБ минути преди пред медиите да излезе Кирил Петков, като изрично отхвърли какъвто и да е коментар.

Коментар, въпреки и в блиц форма, даде Петков. " Това, което направихме през днешния ден - имахме чуване на господин Главчев от нашите специалисти в региона на финансите и одита. Бяха заложени основни въпроси по отношение на контрола на обществените средства, тъй като за нас е доста значимо всички обществени средства да се изразходват по най-прозрачен метод. Както е и доста значимо преди всяко решение за контролните органи на страната да имаме сходен вид чувания ", обобщи случилото се съпредседателят на " Промяната ", запитан от News.bg.

Какво следва оттук насетне - въз основата на извършеното чуване депутатите от ПП/ДБ, взели участие в комисията, ще уведомят останалите си сътрудници, като на общ съвет на групата ще се вземе финалното решение, добави Кирил Петков, отказвайки по-нататъшен коментар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР